614 студенти от Технически университет – Габрово получиха своите дипломи. На добър час на випуск 2023!

dipl1.jpeg

На 9 декември 2023 г. в зала Възраждане се проведе традиционната тържествена церемония за връчване на дипломите на завършилите студенти през академичната 2022/2023 година. На събитието присъстваха зам.-областният управител на Област Габрово г-жа Даниела Маринова, зам. кметът на Община Габрово – господин Николай Меразчиев,  инж. Калоян Иванов – управител на АМК задвижваща и  управляваща техника, инж. Николинка Хинкова – председател на борда на директорите на „Мехатроника“ АД.

Проф. Железаров поздрави гостите, студентите и техните семейства. „Вярвам, че годините в Технически университет – Габрово са ви убедили, че да си студент означава не само да получиш престижно образование, респективно достъп до мечтаното работно място. Вярвам, че днес осъзнавате, че имахте привилегията да се обучавате в модерен и иновативен Университет с 60-годишна история“ – подчерта проф. Железаров.

В своето поздравително слово Ректорът на Технически университет – Габрово пожела на студентите да продължат да мечтаят, да се изградят като добри специалисти и хора, да търсят и намират знание и да бъдат победители. „Използвам случая, за да ви кажа, че е илюзорно да вярвате, че всичко свършва с получаването на дипломата. Запомнете, че дипломата не е виза, която ще Ви отвори врати. Дипломата е резултат от вашето обучение и е по-скоро компас. От вас зависи как ще се ориентирате с компаса и дали посоката ще бъде вашата“ – обърна се към студентите проф. Железаров.

За поредна година на тържествената церемония, студенти с отличен успех получиха златен медал и грамота. Общо 16 студента от випуск 2023 г. завършиха своето следване с отличен успех. От трите факултета с пълно отличие от следването и дипломната защита завършиха 4 магистри.

По традиция златните медали и грамотите на студентите бяха раздадени от официалните гости.

Госпожа Хинкова поздрави абсолвентите и подчерта, че в Габрово има достатъчно възможности и предизвикателства за успешна професионална реализация. Господин Калоян Иванов връчи дипломите и медалите на отличните студенти и се обърна към всички с пожеланието да бъдат добри. Госпожа Маринова - Зам. Областен управител и арх. Меразчиев – Зам. Кмет на Община Габрово също предадоха своите напътствия към завършилите студенти и връчиха златни медали на отличниците.

Церемонията и празничното настроение се пренесе в катедрите, където студентите бяха поздравени от своите преподаватели.

 

dipl2.jpeg

На добър час на всички дипломирани студенти!