Академия BULATSA набира кандидати за ръководители на полети

LOGO i ZNAK horizontal

 

Bulatsa

 

Академия BULATSA обявява от днес пролетната си кампания за набиране на кандидати за  ръководители на полети

Както всяка година, ДП РВД кани всички желаещи да се обучават за професията да подадат документи onlineна сайта на предприятието до 30 април 2024 г. включително. След тази дата приемът продължава, но допуснатите в подбора ще бъдат пренасочвани за есенната сесия в края годината.

За да бъдат приети за обучение, кандидатите трябва да преминат успешно пет етапа на подбор. Задължително изискване е висше образование – с минимална образователна степен „бакалавър“, без значение от специалността.

Първият етап от подбора е прием на документи, след което кандидатите, които отговарят на изискванията, ще се явят на тест FEAST (First European Air Traffic Controller Selection Test), който се провежда в две части. Класираните ще трябва да преминат и проверка за медицинска годност клас 3, практически упражнения на симулатор и заключително интервю.

Сертификат за владеене на английски език B 2, вече не е необходим, тъй като нивото на езика се оценява чрез теста FEAST.

Обучението в Академия BULATSA е две години, през които е осигурена месечна стипендия.

За да се запознаете с професията ръководител на полети, ДП РВД ще проведе „Дни на отворени врати“ на 20 февруари, 12 март и 2 април 2024 г. Желаещите да присъстват трябва да се регистрират на сайта на компанията.