Все повече български студенти стават част от глобалния инженеринг екип на Visteon

Visteon RISE Program Season Two Bulgaria

24 студенти в областта на автомобилния софтуер и механика ще работят по автомобилите на бъдещето като част от глобалната програма RISE на Visteon 

Започна второто издрание на RISE - глобалната програма на Visteon за начинаещи в областта на автомобилните технологии. 24 български студенти са вече част от глобалните екипи на компанията, което им дава възможност да се развиват на световно ниво от ден първи на техния професионален път в мобилити индустрията.

След успешното първо издание на RISE през 2023г. Visteon разшири обхвата на програмата в България, като дава възможност на български студенти в сферата на софтуера и механиката да работят по проекти за автомобилите на бъдещето.

Прогамата е с продължителност от 18 месеца, като предвижда студентите да преминат през три етапа на развитие с различна продължителност и фокус върху софтуерна или механична разработка. Модулите включват едномесечно въведение в света на Visteon, автомобилния софтуер и механика, и работа в глобална технологична компания. Следват два етапа съсредоточени върху реални проекти и различни роли по тяхната реализация, включващи тестване, интеграция и програмиране на софтуерни решения, преди те да бъдат имплементирани в автомобила.

Във всеки един от етапите на програмата талантите ще имат възможността да се учат и да работят с най-добрите инженери във Visteon на местно и глобално ниво. Заедно с тях ще разработват най-новите технологични проекти за автомобилите на бъдещето в световен мащаб.

С началото на второто издание общият брой RISE-ъри, които работят по автомобилите на бъдещето в технологичния център на Visteon в София, е над 50. Първите 30 таланти, които започнаха своето развитие в света на аутомотив технологиите през лятото на 2022 година, вече имат активна роля в разработването на софтуерни продукти на компанията в сферата на технологиите за електромобили, инфотеймънт, дисплеи и др.

 

12644666 578137455694659 8455939987466109939 n

За Visteon Corporation

Tехнологичната компания Visteon е световен лидер в проектирането и разработването на иновативни високотехнологични продукти и системи за водещите глобални автомобилопроизводители.

За Visteon България

Водещият технологичен център на компанията за Европа се намира в София и е с над 20-годишна история в автомобилната индустрия. С екип от над 800 висококвалифицирани инженери с опит в сферата на софтуера, хардуера и механиката хъбът управлява цялостния продуктов цикъл, като на местно ниво се проектират, разработват и тестват глобални и регионални високотехнологични проекти за световните лидери в автомобилната индустрия в момента. Местното портфолио включва продукти и системи за асистиране на водача, интелигентни дисплеи от ново поколение и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила и сигурност при шофиране. Наскоро компанията увеличи мащаба на бизнеса си в България с иновативни проекти и в сферата на електромобилността.

 

За контакт:

Елисавета Андонова

Старши мениджър "Глобални комуникации"

Бул. „Цариградско шосе“ 90, сграда Capital Fort

София, България

+359 877 727 447

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.