среща на студенти с представители на фирма TESY ltd - гр. Шумен

DSC 5138

DSC 5141

DSC 5143

На 05.04.2023 г. в зала 3311 бе проведена поредна среща на представители на бизнеса със студентите на ТУ-Габрово. Фирма TESY ltd - гр. Шумен е един от най-големите производители на електрически отоплителни уреди за индустрията и бита, както и на 3 място в Европа като производител на електрически бойлери. Фирмата отскоро е партньор на ТУ-Габрово в бизнес-ориентирано обучение на студенти в първи курс.

В срещата взеха участие студенти от всички курсове на Професионално направление 5.1 - специалности "Компютърни технологии в машиностроенето" и "Мехатроника", както и от Професионално направление 5.2 - специалности "Автоматика, роботика и компютърни управляващи системи", "Промишлена и автомобилна електроника" и "Електроснабдяване и електрообзавеждане". На срещата присъстваха и преподаватели от катедри "АИУТ", "Електроника" и "ОЕЕ".

Представителите на фирма TESY ltd - гр. Шумен Теодора Славова и Павел Петков запознаха студентите с историята и производствената дейност на фирмата с кратък видеоклип. В последвалата презентация бяха представени възможностите за няколко вида стажове и социални придобивки, които фирмата предлага на студентите, както и условията за кандидатстване. Фирмата участва със свой щанд и на Нациналните дни на кариерата в ТУ-Габрово на 06.04.2023 във фоайето на Университетската библиотека.