Кръгла маса на тема “Дейностите на кариерните центрове в условията на пандемия”

Nachalo

На 1 декември 2021г. се проведе кръгла маса на тема “Дейностите на кариерните центрове в условията на пандемия”, организирана от “Асоциация за кариерно ориентиране и развитие във висшето образование” (АКОРВО). Като член още от основаването на АКОРВО, ТУ-Габрово бе представляван от Екипа на Университетския кариерен център (УКЦ) – Директора доц. Доброслав Данков и техническия организатор Петя Панайотова.

Участие взеха представители на 18 кариерни центрове на Висши учебни заведения. Приветствие отправи Ректорът на Русенски университет “Ангел Кънчев” – акад. проф. дтн Христо Белоев. Поздравления бяха поднесени и от Директора на Дирекция “Висше образование” в Министерството на образованието и науката г-жа Галина Дреновска.

Председателят на управителния съвет проф. д-р Иван Евстатиев запозна участниците в кръглата маса с опита на  “Асоциация за кариерно ориентиране и развитие във висшето образование” по отношение дейностите на кариерните центрове в условията на пандемия. На участниците в кръглата маса бе представена WEB базираната национална платформа за кариерно ориентиране на “Асоциация за кариерно ориентиране и развитие във висшето образование”, която вече активно се използва в ТУ-Габрово и позволява да се засили обмена на информацията между работодателите, УКЦ и студентите, търсещи професионална реализация в условията на пандемия.

110