Какви са ползите за работодателите от участие в „Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“

За 11 години единственият у нас такъв специализиран форум е съдействал на средно 300 компании да открият сред 10 000 млади специалисти и студенти своите бъдещи колеги.

Тази година „Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“ ще се проведе на 8 октомври в София, 12 октомври в Пловдив, 14 октомври във Варна и на 20 октомври в Габрово. Компаниите вече започнаха активно да се записват – повече от три месеца преди старта на изложението има вече над 20 регистрирани компании, което е повече от показателно за полезността на форума за тях. Но нека очертаем какво всъщност могат да постигнат работодателите с участието си на изложението и тази година.

„Дни на кариерата“ в секторите ИТ, комуникации и аутсорсинг е място, на което си дават среща представителите на десетки утвърдени български и международни компании и хиляди търсещи стаж или начало на кариерата си млади специалисти.

Сред най-отчетливите ползи за фирмите-участници във форума е възможността в рамките на един ден да се запознаят със стотици потенциални служители наведнъж. Това спестява както време и пари, така и други ресурси, които по принцип правят процеса по попълване на екипите с нови кадри скъп и продължителен. Като качеството на процеса по подбор не страда заради кратките срокове и намалени разходи. Напротив, на изложението идват подготвени млади специалисти и студенти, които демонстрират и желание да започнат час по-скоро своята успешна кариера в някоя от водещите компании у нас.

Друга ценна възможност за фирмите е да огледат конкурентите, да сравнят своите предложения с другите оферти на пазара на труда и цялостно „да сверят часовниците си“ от бизнес гледна точка. Подобни възможности са рядкост в деловия живот и именно това ги прави толкова ценени и търсени.

Безспорно за компаниите форумът е и отлична възможност да подобрят своя „employer branding“. С участието си в „Дни на кариерата“ те демонстрират пред ангажирана и заинтересована публика факта, че се грижат за доброто си име като надеждни и перспективни работодатели. Те могат да представят политиките си, бонусните си схеми, въвеждащото си обучение, социалните придобивки, предлагани на служителите, както и всички важни свои преимущества – тоест да разгърнат имиджа си на работодатели в позитивна светлина.

Не на последно място, JobTiger е най-старият и най-голям организатор на кариерни форуми у нас. Близо двайсетгодишният ни опит е гаранция, че изложителите отново ще се възползват от най-добрите практики при провеждането на такова събитие!

Ако и Вие искате в рамките само на един ден да представите пред стотици млади и проактивни специалисти възможностите за професионално развитие във вашата компания, регистрирайте се до 1 октомври 2020 за участие в „Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“.

 

Източник: JobTiger.TV