Доц. д-р инж. Алдениз Рашидов от ТУ – Габрово получи международно признание с титлата "Старши член на IEEE"

doc Rashidov

 

Доц. д-р инж. Алдениз Рашидов получи международно признание с титлата "Старши член на Института на инженерите по електротехника и електроника (IEEE – Institute of Electrical and Electronics Engineers)“. IEEE е най-голямата професионална организация в сферата. В Института членуват над 450 000 учени от около 160 страни по света.

В официалното си писмо Томас Кафлин, президент на Института на инженерите по електротехника и електроника в САЩ, изразява своето уважение към доц. Рашидов и го поздравява с титлата "Старши член".

„Само 10% от повече от 450 000 членове на IEEE притежават това признание. Около 45 на сто от тези 10% са от САЩ. Гордея се, че съм носител на тази титла. След направена от мен проверка, установих, че през последните две години това признание е единствено по рода си в България“, отбеляза доц. Алдениз Рашидов.

Според Томас Кафлин отличието е базирано на голям опит и отразява професионална зрялост и значими постижения.

Институтът на инженерите по електротехника и електроника е създаден през 1963 г. в Манхатън, Ню Йорк. IEEE е една от най-голямите професионални организации в света. Институтът има за цел развитието на технологичните нововъведения и върховите постижения в полза на човечеството.